Hot-Dogi Mini Boskiego Bobini
Autor: AdrianaData dodania: 11-07-2025Wyświetleń: 13

Boskie w opinii małych i dużych! Te hot-dogi z kiełbaskami mini bez osłonki zasmakują dzieciom, a rodzicom pozwolą zachęcić najmłodszych do skosztowania warzyw.
Przejdź do strony głównejWróć do kategorii BLOG

Boskie w opinii małych i dużych! Te hot-dogi z kiełbaskami mini bez osłonki zasmakują dzieciom, a rodzicom pozwolą zachęcić najmłodszych do skosztowania warzyw.
Składniki:
- kiełbaski mini bez osłonki (drobiowe lub wieprzowe) – 4 szt.
- małe bułeczki – 4 szt.
- pomidorki koktajlowe – 1 garść
- ogórek świeży – ½ szt.
- czerwona cebula – 1 szt.
- rukola – 1 garść
- gruby szczypiorek – 1 pęczek
Sposób przygotowania:
- Kiełbaski mini podgrzej na suchej patelni grillowej, aż się zarumienią.
- Bułeczki przekrój wzdłuż na pół i podpiekaj ok. 5-7 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C.
- Pomidorki, ogórka i cebulę pokrój w cienkie plasterki. Szczypiorek posiekaj.
- Zgrillowane kiełbaski przełóż do podpieczonych bułeczek. W bułce ułóż plasterki ogórka, pomidorków i cebuli. Całość udekoruj listkami rukoli i posiekanym szczypiorkiem.
- Podawaj z ulubionym domowym sosem (BBQ, czosnkowo-ziołowym lub ketchupem).
- Kiełboskich małych-wielkich chwil z najbliższymi!
Przejdź do strony głównejWróć do kategorii BLOG